Cel care ma asteapta, de Parinoush Saniee

20150607_095712

Romanul a fost interzis de doua ori devenind cea  mai vanduta carte a tuturor timpurilor in Iran.

Astazi am terminat si eu de citit acesta carte care m-a captivat inca de la primele pagini si pe care greu imi venea sa o las din mana. La varsta adolescentei, protagonista romanului Masum, o tanara de origine iraniana,se indragosteste -o dragoste inocenta consumata doar din priviri- iar cand familia ei descopera acest lucru este obligata sa se casatoreasca cu forta cu un alt barbat. Viata o suspune la nenumarate incercari pe Masum, este nevoita sa se descurce singura in situatii critice dar are mereu puterea de a o lua de la capat de fiecare data.

Cartea scoate in evidenta si conditia femeii din Iran in jurul anilor 1979, traditiile specifice, mentalitatea oamenilor,supravietuirea sau incercarea de a supravietui in perioada razboiului.

Ambitia, dragostea neconditionata fata de copiii, sacrificiul si incercarea permanenta de a-si depasi conditia fac din Masum un personaj eroic. ,,Cel ce ma asteapta” este o carte despre ce inseamna sa oferi totul, sa renunti la dorintele tale iar in schimb sa nu primesti nici macar intelegere, o carte captivanta cu un final neasteptat, ,o carte care merita citita.

,,Nimeni nu ne vrea pentru noi insine, pentru ceea ce suntem , toti ne vor pentru ei insisi”, un citat pe care il regasiti in carte si care o caracterizeaza perfect pe protagonista romanului. Va invit sa cititi acesta carte din care avem toti ce invata!

2 gânduri despre &8222;Cel care ma asteapta, de Parinoush Saniee&8221;

Lasă un comentariu