Despre reciclarea uleiului alimentar uzat!

Acum cateva zile am vazut la televizor un reportaj despre initiativa unei doamne din Arad (cred, nu mai tin minte orasul) de a colecta uleiul alimentar uzat mergand din bloc in bloc.Majoritatea oamenilor arunca uleiul uzat si grasimile alimentare in canalizare acest lucru producand efecte nocive.

Unul dintre principalele efecte il reprezinta poluarea apei si a solului- 1 litru de ulei ars polueaza peste un milion de litri de apa si odata ajuns in sol duce la degradarea fertilitatii acestuia. Daca este reciclat in schimb acesta dupa filtrare devine combustibil eco.

Un alt efect nociv al arucarii uleiului il reprezinta infundarea canalizarii, mirosul urat si de aici cresterea costurilor intretinerii si curatarii statiilor de epurare, costuri suportate din buzunarele oamenilor.

Uleiul uzat nu este biodegradabil.In Romania industria reciclarii uleiului este slab dezvoltata fata de alte tari desi acesta ar putea fi o afacere profitabila.Colectarea deseurilor are ca scop protejarea mediului inconjurator iar un mediu curat inseamna sanatate si pentru asta este nevoie de  mai multa responsabilitate din partea noastra, a tuturor.Calitatea vietii noastre depinde de masurile pe care le luam pentru a preveni producerea acestor efecte.

Tot ce trebuie sa faceti (daca sunteti din Bucuresti ) este sa adunati minim 2 litri de ulei uzat si cineva va veni la dumneavostra acasa sa il colecteze.Intrati pe site-ul http://www.uleiosul.com unde gasiti mai multe informatii!

Lasă un comentariu